Om cookies/Integritetspolicy

Lectinect AB behandlar dina kunddata konfidentiellt. Vår webbplats använder cookies.

Cookies är små filer som används till att lagra information på ett anonymt sätt om vilka sidor du har besökt. Syftet är att förbättra websidan så att den bättre passar dina intressen och preferenser. Cookies används även till statistiska ändamål och samlas in anonymt.

Cookies

Alla som besöker en webplats med cookies ska få information om:

  • Att websidan innehåller cookies
  • Vad cookies används till
  • Hur man undviker eller väljer bort cookies.

Vad är en cookie?

En cookie är en liten fil som sänds till din dator från en webbplats första gången du besöker webbplatsen. Filen lagras i din dator. Informationen som lagras i en cookie innehåller ingen personlig information, exempelvis namn, e-post eller annan personlig information.

En cookie kan liknas med ett elektroniskt visitkort som är unikt för din dator. Filens uppgift är att identifiera dig när du besöker websidan igen. Cookie är inte det samma som virus. En cookie är bara en textfil och den skadar inte datorn på något sätt. Cookien kan inte starta program, innehåller inte virus och kan inte förstöra annan information som finns sparat i din dator.

Vad används cookies till?

De flesta webbplatser använder cookies. Med hjälp av cookies får webbplatsen veta hur ofta du besöker sidan, vilket hjälper webbplatsen med att avgöra vad som är intressant för dig. På så sätt kan websidan bli bättre anpassad till dig och dina preferenser. Cookies används även för att samla in statistik.

Olika typer av cookies

Textcookies: en textcookie är en liten fil som gör det möjligt för en websida att känna igen besökaren. Ett exempel på det är om besökaren vill spara sitt användarnamn på en websida för att senare enklare logga in igen. Cookien sparar då ett ID för besökaren. Textcookies innehåller ingen personlig information t.ex. namn, e-post eller annan personspecifik information. En webbplats kan bara läsa cookies som den själv har skapat.

Sessionscookies: För att en webbplats ska kunna särskilja de olika besökarna från varandra används sessionscookies. Denna typ av cookies sparas i datorns minne endast under tiden som besökaren har webbläsaren på. Cookien skaparen unik identitet för besökaren så länge man är inne på websidan. Därefter tas den bort.

Vad är web beacons?

Web beacons är små grafiska bilder som används för att sända anonym statistik om webbplatsen till ett statistikverktyg som berättar hur webbplatsen används. Grafiken är osynlig för besökaren och blir bara läst av verktyget som ett anonymt statistikunderlag.

Lectinect använder både cookies och web beacons

Vi använder textcookies som sparas i din dator i max 30 dagar och sessionscookies som existerar i 20 minuter så länge du besöker websidan. Det är en anonym statistikinsamling och till det använder vi statistikverktyget Google Analytics.

Undvik cookies

Om du vill kan du välja att stänga cookiesfunktionen i din webbläsare. Det gör du genom att gå in i säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Den kan innebära att du inte får använda vissa tjänster på en del websidor. Är du osäker på hur du ska gå till väga, kontakta din datorsupport.

 

Integritetspolicy

Lectinect AB och eventuella dotterbolag är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar på våra websidor.

Personuppgifter som lagras

Lectinect AB lagrar följande personuppgifter om våra kunder;

Namn, adress, telefonnummer, personnummer och e-postadress. Uppgifterna lagras för att leverera och validera beställda produkter, samt för kommunikation i förbindelse med köp. IP-adressen lagras i ordersystemet för att kunna dokumentera/validera beställningar/köp.

Anonymiserad information för analysändamål

Besöker du websidan utan att beställa, fylla i formulär eller registrera dig för nyhetsbrev, sparas inga personuppgifter som kan kytas till dig som individ.

Vi samlar in anonymiserad information (IP-adress/cookies) om besökarna för analysändamål. Det betyder att infomationen som efterlämnas inte kan spåras till användare/person då inställningar i vår Google Analytics krypterar hela IP-adressen. Detta utförs för att förbättra användarupplevelsen på våra websidor.

Syfte

Vi behandlar personuppgifter för att kunna uppfylla våra åtaganden i samförstånd med dig.

Lectinect AB använder också uppgifterna för att ge dig information, erbjudande och tjänster i samband med ditt köp, via e-post, SMS, brev och andra kanaler som är naturliga att kommunicera via. Detta kräver ditt samtycke.

Lagliga grunder

Uppgifterna vi registrerar om dig används för att uppfylla det avtal vi har med dig. De lagliga grunderna för behandlingen finns i dataskyddsförordingen artikel 6 (b).

Med ditt samtycke används också uppgifterna för att ge dig information, erbjudande och tjänster i samband med ditt köp, via e-post, SMS, brev och andra kanaler som är naturliga att kommunicera via. De lagliga grunderna för behandlingen finns i dataskyddsförordingen artikel 6 (a). Du kan när som helst tacka nej till att ta emot sådan information från oss.

Med ditt samtycke används köphistorik och beteendemönster för att ge erbjudanden och annonser som är specifikt skäddarsydda för dig som användare. De lagliga grunderna för behandlingen finns i dataskyddsförordingen artikel 6 (b).

Insamling av personuppgifter

Lectinect AB lagrar de personuppgifter du har angivit på våra websidor i förbindelse med ditt köp, registrering för nyhetsbrev eller förfrågningar via kontaktformulär/chatt och andra tjänster som vi finner är naturliga att erbjuda kommunikation via.

Vi använder cookies på våra websidor för att ge dig som besöker sidan bäst kundupplevelse och service. Lag om elektronisk kommunikation kräver att vi informerar våra besökare om användning av cookies. Läs mer om användning av cookies överst i texten på denna sida.

Utlämnande av uppgifter till tredjepart

Vi kommer inte att dela, sälja, överföra eller på annat sätt lämna ut personuppgifter till andra, om vi inte är juridiskt bundna till det.

För att kunna leverera våra varor/tjänster i enlighet med avtal, kommer de frakföretag som vi använder oss av att få tillgång till namn, adress, telefonnummer och eventuellt andra uppgifter som är relevanta för leverans av varan.

Vi använder utvalda samarbetspartners för att marknadsföra våra produkter/tjänster till dig. Detta kräver ditt samtycke. Endast relevanta personuppgifter för att kunna kommunicera med dig delas med andra parter.

Radering av personuppgifter

De uppgifter vi har mottagit i förbindelse med ditt köp lagras i vårt aktiva. Du har rätt att få dina personuppgifter raderade.

De uppgifter som vi enligt förvaltningslagen måste bevara, lagras i upp till 7 år i enlighet med lagens krav. (till exempel bokföringslagen).

Dina rättigheter

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen och gällande föreskrifter. Notera att du kan kräva insyn i och flytt av egna personuppgifter, samt ändring eller radering av uppgifter.

Den begärda informationen skickas vanligtvis via e-post om inte andra former av kommunikation är önskvärda och lämpliga för båda parter.

Du har rätt att ange eventuella klagomål angående behandling av dina personuppgifter till datainspektionen.

Informationssäkerhet

Lectinect AB lagrar dina personuppgifter på ett säkert sätt.

Våra säkerhetsåtgärder ska säkra att utomstående inte får tillgång till dina personuppgifter. Behandlingen av dessa ska ske i samsvar med gällande lagstiftning.

Det kan överklagas till Datatillsynet för behandling i strid med reglerna.

Kontaktinformation

Eventuella förfrågningar om vilken information som registreras, åtgärdas och raderas kan skickas skriftligen till följande adresser

personvern@lectinect.no

Lectinect AB
Box 995
162 12 Vällingby