Om oss

Bakgrund

Lectinect AS grundades i Bergen, Norge. Huvudområdet för företaget Lectinect är molekylärbiologi, och speciellt forskning på de hälsofördelar människor kan få från växtlektiner. Professor Ian Pryme, Bergen, är en av grundarna och Pryme är fortfarande vår huvud vetenskapliga rådgivare.

Det finns forskningsunderlag om de positiva effekterna man kan uppnå från lektiner. Vi har som målsättning att utveckla produkter baserade på denna kunskap. Läs mer om lektiner här.

Lectinect Mage lanserades i Norge 2007, och produkterna finns både på nätet och i alla norska hälsokostkedjor. Lectinect AB är vårt svenska bolag som står för samarbetet med Life i Sverige och Finland.

Kvalitetskrav

Vi ställer höga krav för produkternas kvalitet. Varje led i produktionsprocessen kvalitetskontrolleras, bland annat med mikrobiologiska analyser.

Vi har utvecklat en unik produktionsprocess så att lektinerna förblir biologiskt aktiva i våra produkter. Detta gör att kroppen snabbt kan tillgodogöra sig av dessa viktiga proteiner.

Doping-godkänt

Lectinect-doping-godkjent-hos-informed-sport

Varje batch testas av godkänt anti-doping laboratorium.  www.informed-sport.com

Lectinect Mage är certifierat och registrerat hos Informed Sport. Kvalitetskraven bakom en sådan certifiering är  viktiga. Både vi och våra underleverantörer behöver vara på tå för att möta dessa krav.

Företaget

Lectinect Mage marknadsförs av Lectinect AB, organisationsnummer: 556757-5948.

Styrelsesordförande är Björn Andreassen, E-post: bha(at)lectinect.no

Att handla produkter av Svensk Egenvårds medlemmar är ett tryggt val för din hälsa. Lectinect AB är medlem i Svensk Egenvård.

Svensk Egenvårds medlemmar följer de lagar, direktiv, förordningar och myndighetsföreskrifter som reglerar handeln med egenvårdsprodukter, exempelvis livsmedelslagen, läkemedelslagen och marknadsföringslagen. Medlemsföretagen följer också de av Svensk Egenvård antagna Branschriktlinjerna för säkra produkter.

Kundkontakt

Life: ta kontakt med din närmaste Life-butik, se översikt här

Internethandel: vi har kundservice i Vällingby. Varorna skickas så att du får de hem direkt i din brevlåda.

E-post: kundservice@lectinect.se
Telefon: 08-566 27 664 (mån-fre 09-12 och 13-16)
Postadress:  Lectinect AB, Box 995, 162 12 Vällingby

Det norska moderbolaget:

Nyckelpersoner

Företagets VD är Björn  Andreassen. Han är civilekonom med erfarenheter från bl.a. Rieber & Sön, Bergensavisen, FotoKnudsen och Sunkost.
E-post: bha(at)lectinect.no

Vår forsknings- och utvecklingschef är Truls Marius Dale, kand. Scient i molekylärbiologi. Han har forskat om lektiners effekt på immunsystemets funktion, och skrev en avhandling i ämnet. Vägledare var professor Ian Pryme. Har varit anställd hos oss sedan år 2000. E-post: tmd(at)lectinect.no

Företagsnamn Norge: Lectinect AS
Adress: Nygårdsgaten 114, 5008 Bergen, Norge
Organisationsnummer: 982 456 940
Telefon: + 47 55 36 54 00