ANNONS

Obehag i magen efter fyllda 50:

5 tecken du inte bör ignorera

Ihållande obehag i magen kan påverka livskvaliteten

Upplever du mer obehag med magen nu än för några år sedan? Många över 50 år märker detta, och det är ingen slump. Det är faktiskt ett välkänt faktum att matsmältningsproblem och obehag i magen ökar och förändras med åldern. Forskning bekräftar att kroppens förmåga att bearbeta mat och ta upp näringsämnen förändras över tid. Gäller någon av dessa punkter dig? Då kan det vara dags att vidta åtgärder

Så påverkar ålder tarmen

När vi åldras genomgår vårt matsmältningssystem stora förändringar. Muskeltonus i vårt matsmältningssystem kan minska. 

Det innebär att musklerna blir svagare och mindre effektiva att göra sammandragningar, vilket kan leda till långsammare matsmältning och magproblem som hård mage. En minskad muskeltonus kan också påverka förmågan att kontrollera tarmrörelserna på ett effektivt sätt.

Obehag kan orsakas av en gradvis förändring av hur du bearbetar mat, hur din kropp absorberar näringsämnen och, viktigast av allt, hur du smälter maten.

Här är fem vanliga tecken på att din matsmältning förändras och behöver stöd:

1. Hård mage och långsam matsmältning:

Med åldern kan matsmältningssystemet bli långsammare och hård mage kan bli ett vanligare problem.

Kalcium är känt för att hjälpa matsmältningsenzymer att fungera normalt.

Matsmältningsenzymer spelar en viktig roll för kroppens förmåga att absorbera näringsämnen. Om kroppen inte har tillräckligt av dessa enzymer kan det orsaka vanliga matsmältningsproblem, t.ex. hård mage eller andra obehag i magen.

2. Uppblåsthet och gaser

Mycket gaser i magen är ett vanligt symptom som kan orsakas av förändringar i tarmfloran eller långsammare matsmältning. Kalciumet i Lectinect Mage bidrar till att matsmältningsenzymerna fungerar normalt.

3. Irritation och obehag

Med åldern kan magslemhinnan bli känsligare, vilket kan leda till irritation och obehag.

Lectinect Mage innehåller fläderbär med god biotillgänglighet och kalcium, som bidrar till att matsmältningsenzymerna fungerar normalt.

Dessutom får du vitamin A, som bidrar till att upprätthålla normala slemhinnor.

Det här visar forskningen:

Flera studier bekräftar sambandet mellan ålder och ökad risk för obehag i magen. 

Forskare från universiteten i Oslo och Tromsø undersökte till exempel matsmältningsfunktionen hos 120 friska personer i åldrarna 20 till 80 år.

Studien visade att matsmältningsfunktionen minskar med åldern. Äldre människor hade lägre nivåer av matsmältningsenzymer och de tog längre tid att smälta maten. För många ledde detta till en rad problem, som lös, hård eller uppblåst mage, samt en hel del obehag. 

En annan studie, som publicerades i Journal of the American Geriatrics Society 2019, visade att äldre personer löper ökad risk att drabbas av obehag i magen. Studien visade att äldre personer är mer benägna att drabbas av lös, hård eller trög mage än yngre personer. 

Ett kosttillskott som Lectinect Mage innehåller ingredienser som kan bidra till en hälsosammare matsmältning och bättre näringsupptag.

4. Minskat näringsupptag

Åldrande kan påverka kroppens förmåga att absorbera vissa näringsämnen effektivt. Ingredienserna i Lectinect Mage kan stödja den allmänna maghälsan och bidra till att förbättra näringsupptaget.

Lectinect Mage innehåller ingredienser som fläderbär och kalcium, som är viktiga för matsmältningen och näringsupptaget, vilket är särskilt viktigt eftersom denna förmåga ofta försämras med åldern

5. Sämre immunsystem

Mag-tarmkanalen spelar en avgörande roll för immunsystemet, eftersom cirka 70 % av kroppens immunsystem är lokaliserat där. Detta system arbetar för att skilja mellan nyttiga och skadliga mikroorganismer, vilket är avgörande för att skydda kroppen.

En frisk tarmflora och intakt magslemhinna är därför viktigt för ett effektivt immunförsvar.

Fläderbär som är en viktig del av Lectinect Mage är känt för att kunna stödja vårt immunsystem.

Ett robust immunsystem är särskilt viktigt för äldre personer med en naturligt försvagad matsmältningshälsa och immunsystem.

VAD ÄR FLÄDERBÄR?
Fläderbär är fullproppade med antocyaniner och kallas ofta för superbär på grund av sitt näringsrika innehåll.

Fläder är också en mytomspunnen växt. Visste du att den fornnordiska kärleks- och fruktbarhetsgudinnan Freja betraktade fläder som sitt heliga träd?

Både bären och fläderblomman har använts som en traditionell ingrediens i hälsoprodukter. Fläderbär är bland annat kända för att stödja vårt immunförsvar. Det är också fortfarande populärt att använda blommorna i olika typer av matlagning – du kanske har smakat fläderblomssaft?

Trött på obehag i magen? Lectinect Mage kan hjälpa

Är du en av många som kämpar med obehag i magen, speciellt efter att ha passerat 50? Det är dags att prova ett nytt tillvägagångssätt.

Lectinect Mage kan vara lösningen du har väntat på. Med sin unika blandning av naturliga ingredienser är den designad för att stödja hälsosam matsmältning och förbättra näringsupptaget – två nyckelaspekter som ofta påverkas av ålder.

Och det bästa av allt? Du kan prova Lectinect Mage gratis*. Ja, du läste rätt – gratis*.

Nu har du chansen att ta ett steg mot en bekvämare och hälsosammare tarmhälsa. Varför vänta med att må bättre? Prova Lectinect Mage idag och upplev skillnaden själv.

INBJUDAN

Prova Lectinect Mage GRATIS* i 30 dagar!

Ja tack! Jag vill prova Lectinect Mage GRATIS* i 30 dagar!

Obs: Personerna som nämns på denna sida är riktiga kunder som själva använder produkterna och uttrycker sin egen åsikt om deras effekt i recensionerna. Resultaten kan variera från person till person. Denna webbplats är endast för information och ersätter inte på något sätt en personlig konsultation, undersökning eller diagnos av en legitimerad läkare. Innehållet på denna webbplats är inte för självdiagnostik. Denne produkt är inte avsedd att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom.