Frågor och svar

Kan våra produkter användas tillsammans med läkemedel?

Alla våra produkter är kosttillskott och de är inte testade på samma sätt som läkemedel. Vi rekommenderar därför att man konsulterar sin läkare för att höra om man kan använda produkten tillsammans med läkemedel.

 Kan produkten användas av gravida och ammande?

Gravida och ammande bör konsultera läkare innan användning av kosttillskott.

Kan våra produkter användas av barn?

Generellt rekommenderar vi att produkterna förvaras otillgängligt för små barn och att man inte ger dem till barn under 3 år.

Lectinect och allergi?

Lectinect Mage innehåller fläderbär och bensoesyra (natriumbensoat). En del människor kan få allergiska reaktioner från fläderbär. Andra kan reagera på bensoesyra (natriumbensoat), som är ett vanligt och tillåtet konserveringsmedel och som finns naturligt i en del bär (bl.a. i lingon och fläderbär).

Vår erfarenhet från många tusen användare av Lectinect Mage säger att det sällan förekommer problem. Men som en tumregel kan man säga att om man inte tål syrliga bär (t.ex. lingon eller fläderbär), bör man inte heller ta Lectinect Mage.

Lektiner – Vad är det?

För att veta mer om lektiner, kan du klicka här

Professor Pryme – existerar han?

Norsk TV (NRK) kontaktade oss 2011 med denna fråga och intervjuade Pryme i programmet ”Schrødingers Katt”.  Här är fakta om honom:

Ian Pryme föddes 1944 i Stockport, England. Han har sedan 1967 arbetat i Norge och har där haft olika tjänster inom forskning, undervisning och administration. Sedan 1992 har han varit professor i Biokemi och Molekylärbiologi. Från år 2015 är Ian Pryme professor emeritus.

Har fläderbär använts historiskt?

Professor Ian Pryme har skrivit en artikel som om den historiska användningen av fläderbär. Läs mer här.